Bent u de beste chauffeur van Nederland?

thijsauto

De kans is groot dat u, net als bijna alle automobilisten, uzelf in ieder geval bij de beste 25 procent rekent. Inmiddels beantwoorden Google en andere ontwikkelaars van zelfrijdende auto’s deze vraag waarschijnlijk ook met ‘Ja’.

De vaardigheden van de gemiddelde automobilist blijken jammer genoeg minder groot dan het zelfvertrouwen. Ook de zelfrijdende auto van Google heeft al eens een aanrijding veroorzaakt. Dankzij verdere technologische ontwikkelingen wordt het verkeer gelukkig wel veiliger. Maar, zoals de Google-auto al laat zien, is de techniek ook (nog) niet perfect.

Onterecht vertrouwen in automatisch remsysteem

Mijn collega’s, gespecialiseerd in het afwikkelen van schademeldingen, kunnen hier over meepraten. Zo is één van onze relaties onlangs betrokken geraakt in een kettingbotsing doordat een achterop komende automobilist ten onrechte vertrouwde op het automatisch remsysteem van zijn auto.

Gelukkig betrof het in dit geval alléén materiele schade en hebben we ervoor kunnen zorgen dat de schade van onze relatie binnen een paar dagen is hersteld (zonder terugval van bonus/malus korting).

Meer elektronica dan in een vliegtuig

Nieuwe technieken zorgen voor minder aanrijdingen. Door alle extra functionaliteiten, nieuwe auto’s hebben tegenwoordig meer elektronica aan boord dan een vliegtuig, blijven de kosten van schadeherstel wel stijgen.
Deze en andere oorzaken zorgen ervoor dat de verhouding tussen schadelast en premie-inkomsten voor bijna alle autoverzekeraars onvoldoende in balans is. Veel verzekeraars kiezen er daarom (noodgedwongen) voor de voorwaarden uit te kleden en/of de premie’s te verhogen. Als onafhankelijk tussenpersoon kunnen wij onze relaties gelukkig ruim vijftig verschillende autoverzekeringen aanbieden. Na een productaanpassing kunnen we daarom in veel gevallen een beter passend alternatief aanbieden. Beter passend betekent overigens niet altijd goedkoper. Zo kan het bij het afwikkelen van een schade uitmaken of uw auto is verzekerd op basis van nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde. Ook no-claimregelingen, kortingen voor overige motorrijtuigen en mogelijke eigen risico’s verschillen per verzekeraar flink.

Online verzekering kiezen niet perfect

Net als bij het besturen van auto’s is de techniek voor het online selecteren van de juiste (auto)verzekering niet perfect. Binnen een aantal klikken een vergelijking maken is erg handig maar met name de verschillen in dekking komen in deze vergelijkingen wat ons betreft onvoldoende aan de orde. Op uw verzoek helpen wij graag met maken van een goede vergelijking. Onze contactgegevens zijn te vinden op onze website: www.uiterwijkwinkel.nl. Wij zijn u graag van dienst!

Onze volgende bijdrage gaat geschreven worden door mijn collega en schadebehandelaar Hans van der Starren.

Met vriendelijke groet,

Thijs Jagt

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat