Compensatie transitievergoeding: Aanvraag mogelijk vanaf 1 april 2020!

Als werkgever kunt u mogelijk vanaf 1 april aanstaande compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die u hebt betaald aan uw werknemer(s) waarvan het dienstverband na twee jaar ziekte is beëindigd. Zeker in tijden van crisis zoals deze is het goed hier tijdig gebruik van te maken.

Voorwaarden voor compensatie

Wanneer uw werknemer meer dan 2 jaar ziek is mag u de arbeidsovereenkomst beëindigen. Uw werknemer kan dan een transitievergoeding krijgen. Als werkgever kunt u hier vanaf 1 april 2020 compensatie voor aanvragen bij het UWV.

Voor het aanvragen van de compensatie gelden de volgende voorwaarden:

  • Het dienstverband is geëindigd op of na 1 juli 2015.
  • Het dienstverband is geëindigd wegens langdurige arbeidsongeschiktheid (na een periode van twee jaar loondoorbetaling bij ziekte).
  • De werknemer was bij het eindigen van het dienstverband nog ziek.
  • U heeft voor de werknemer een transitievergoeding betaald.

Slapende dienstverbanden

Heeft u als werkgever werknemers (gehad) die na een periode van twee jaar ziekte niet zijn ontslagen en niet meer bij u werken? Dan is er sprake van een slapend dienstverband. In dit geval is het belangrijk deze werknemers zo spoedig mogelijk in kaart te brengen omdat deze werknemers, wanneer zij bij u aankloppen, alsnog recht hebben op een transitievergoeding. Wel gelden er dan aangepaste regels met betrekking tot de hoogte van de compensatie in verband met de verschoven ontslagdatum.

Aanvraag compensatie

Wanneer u de aanvraag voor de compensatie van de transitievergoeding in wilt dienen is het belangrijk om de benodigde documenten alvast te verzamelen. Op de website van het UWV vindt u een overzicht van de voorwaarden, benodigde documenten en de aanvraagroute.

Vragen?

Neemt u voor vragen contact met één van onze verzuim- en inkomensadviseurs op. Zij kunnen u helpen de juiste route te bewandelen. Wij zijn u graag van dienst.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat