De band tussen mens en motor

Het is steeds langer licht, de zon schijnt vaker en de temperaturen lopen op.  Voor de motorrijders onder ons goed nieuws. En motorrijders, daarvan hebben we er in Drenthe nogal wat. Per duizend inwoners heeft Drenthe zelfs de meeste motorrijders van Nederland.  Maar hoe zorgt u er nu voor dat u met uw toermotor, racer of chopper weer zo veilig mogelijk de weg op gaat?

Bij Uiterwijk Winkel zijn er een aantal collega’s die motorrijden (of lessen). De eerste ritten zijn alweer gemaakt. Er gaat tenslotte niets boven toeren in de lentezon, liefst met af en toe een terrasje tussendoor.  Dat geldt in ieder geval voor ondergetekende.

Het is in het begin van het seizoen wel extra opletten. De meeste ongelukken gebeuren in de lente, als de stalen rossen  na een lange winter weer van stal worden gehaald. De motor heeft dan een hele tijd stilgestaan en is het dus verstandig  om  voor het rijden de technische staat van de motor checken. Denk bijvoorbeeld aan een juiste bandenspanning.  In de bochten komt maar liefst 75% van de grip van de voorband.

En verder is een goede helm natuurlijk ‘hoofdzaak’. Veel bikers vergeten dat een motorhelm niet eeuwig meegaat. Wist u dat de levensduur van een helm ongeveer  4 tot 10 jaar is, afhankelijk van het materiaal? Het maakt daarbij niet uit of u de helm gebruikt. Natuurlijk geldt wel dat de helm vervangen moet worden na iedere vorm van impact, na een ongeluk of als u de helm heeft laten vallen.

Tot slot is het goed om te checken of de verzekering in orde is. Heeft  u bijvoorbeeld wel een schadeverzekering voor opzittenden? Als u een ongeluk met de motor krijgt is er helaas vaak meer aan de hand dan alleen blikschade. Dan is deze dekking van grote toegevoegde waarde.

Wilt u weten hoe het zit met uw verzekering? Bij Uiterwijk Winkel zijn wij u graag van dienst en wensen uiteraard alle motorrijders veel veilige en mooie kilometers!

 

Met vriendelijke groet,

Martine de Groot
Relatiebeheerder (en motorrijdster)

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat