Een geïmporteerde auto verzekeren, zo geregeld?

Een auto kopen buiten Nederland en importeren. De laatste tijd zien en horen we het steeds meer; het importeren van een auto uit één van de omringende landen wordt steeds populairder. Een exclusief model, een auto boordevol accessoires of simpelweg omdat de geïmporteerde auto een stuk voordeliger is. Er zijn genoeg redenen te bedenken om een auto te importeren. Waarop moet u eigenlijk letten als u een geïmporteerde auto wil kopen?

 

Veel geïmporteerde duurdere auto’s komen uit Duitsland. Deze zijn over het algemeen niet uitgerust met een adequaat alarmsysteem. Als tussenpersoon is het belangrijk om te kijken bij welke verzekeraar de auto het beste verzekerd kan worden en of er ook beveiligingseisen worden gesteld. Wanneer er alarmeisen gelden voor een auto bespreken wij deze vooraf uitgebreid met onze relaties. Ook voor wat betreft het kostenplaatje is duidelijkheid vooraf beter. In sommige gevallen kan in combinatie met specifieke verzekeringen een aantrekkelijk aanbod gedaan worden voor het plaatsen van een vereist alarm. In de praktijk zien wij bij andere aanbieders helaas nog wel eens dat de alarmeisen niet altijd goed worden besproken en dat er een onbesproken alarmeis middels een clausule op de polis wordt opgenomen. Dat kan voor een erg vervelende situatie zorgen als u erbij diefstal van uw auto achter komt dat uw auto niet voorzien is van het juiste alarm en er daarom geen schadeuitkering kan volgen.

 

Het verzekeren van een geïmporteerde auto is dus niet zonder meer zo geregeld. Verzekeraars stellen hun eisen voor het verzekeren van de auto. De alarmsystemen zijn opgedeeld in vijf alarmklassen en het verschilt per verzekeraar welke alarmklasse of aanvullende beveiliging er geëist wordt. Dit is ook weer afhankelijk van het merk en type auto. Merken als Audi, Volkswagen en BMW zijn nog altijd erg geliefd bij het dievengilde en het diefstalrisico is dan ook het hoogst bij deze auto’s. Indien u voornemens bent om een auto te (laten) importeren, dan doet u er goed aan om uw tussenpersoon tijdig te benaderen om te vragen of voor uw auto ook aanvullende alarmeisen gelden. Als er al een alarmsysteem ingebouwd moet worden, dan kan dit beter gelijk goed gebeuren. Met de keuze uit meerdere aanbieders lukt het ons vrijwel altijd om ook qua alarmeis een prima passende aanbieding te doen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat