Najaarsstorm in verzekeringsland! Wat kunt u verwachten in 2021?

 


Het eind van het jaar is in zicht; over 2 maanden is het alweer 1 januari en dan worden de meeste zakelijke verzekeringscontracten weer verlengd. Op deze zogenaamde prolongatiedatum wordt doorgaans de polis automatisch verlengd en ontvangt u een nieuwe polis. Alleen is deze automatische verlenging tegenwoordig zeker geen vanzelfsprekendheid meer. Waarom niet? Dat leggen wij graag aan u uit.

Op dit moment zien wij een verharding van de Nederlandse en Europese verzekeringsmarkt, welke veroorzaakt wordt door:

  • Toename van het aantal schades en de complexiteit ervan. (Veroorzaakt door klimaatverandering/natuurrampen/COVID-19);
  • Schadeclaims worden steeds hoger;
  • Aantal aanbieders/verzekeraars neemt af. (Veroorzaakt door overnames, fusies en koerswijzigingen door bijvoorbeeld het niet meer willen verzekeren van brandverzekeringen).

Verzekeraars focussen zich op rendement en kostenreductie. Gevolg is dat met name de Brand-, Aansprakelijkheids- en ook de Verzuimverzekeringen niet ongewijzigd zullen worden voortgezet. U krijgt dan te maken met bijvoorbeeld:

  • Premieverhoging. (Uw verzekering wordt voortgezet onder dezelfde condities tegen een hogere premie);
  • Aanpassing van dekking of voorwaarden. (Een hoger eigen risico of uitsluiting van een dekking);
  • Een combinatie van bovenstaande;
  • Opzegging van de verzekering. (De verzekeraar wenst het risico niet langer te verzekeren of enkel wanneer u aan nieuw gestelde acceptatiecriteria/eisen kunt voldoen).

Ondanks de verhardende en veranderende verzekeringsmarkt zorgen wij ervoor dat onze relaties goed zitten bij Uiterwijk Winkel Verzekeringen. Bij premieverhogingen zullen wij direct voor u kijken of deze marktconform zijn waar nodig uitkijken naar een passend alternatief. Ook als u nog geen relatie bent van kantoor doen wij dit graag voor u. Door onze goede medewerkers en onze krachtige inkoopmogelijkheden zijn wij uitstekend in staat om prima alternatieven te presenteren. Meer weten of wilt u gewoon kort even sparren over uw specifieke situatie? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 0528-280500. Ervaar wat wij voor u kunnen betekenen! Ons kantoor is tenslotte uitgeroepen tot provinciewinnaar VVP Advies Awards 2020 voor het meest klantgerichte verzekeringsadvieskantoor van Drenthe.

U zit goed bij Uiterwijk Winkel Verzekeringen!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat