Nederland kampioen verzekeren?

Nederlanders gaven in 2015 4,2% van hun inkomen uit aan verzekeringen. Dit blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat. 4,2% is het hoogste percentage van alle EU-landen.

Dit komt overeen met het idee dat we ons wereldwijd kampioen verzekeren mogen noemen. Maar klopt dit beeld eigenlijk wel?

Dat blijkt niet het geval te zijn. De koppositie binnen de EU hebben we namelijk onder andere te danken aan de zorgpremie. In veel landen betalen inwoners geen zorgpremie en lopen de zorgkosten via de belasting. Wanneer de zorgpremies buiten de cijfers worden gehouden staat Nederland binnen de EU in de subtop. Onder andere Fransen, Belgen en Scandinaviërs geven meer uit aan verzekeringen. Wereldwijd kampioen verzekeren zijn echter de Zwitsers! Zij besteden ruim 5% van het inkomen aan verzekeringen. Als Nederlanders lopen we voor wat betreft uitgaven dus aardig in de pas.

Wat Nederland wel bijzonder maakt is het grote aantal verschillende verzekeringen dat is af te sluiten. Van verzekeringen voor mobiele apparatuur, de tuin, huisdieren tot sportuitrustingen en bruiloftsverzekeringen. Overal is bijna wel een verzekering voor af te sluiten.
Handig natuurlijk, een verzekering voor bijvoorbeeld een nieuwe smartphone, maar is dat eigenlijk wel nodig? Schade aan een mobiele telefoon kan bijvoorbeeld ook onder de dekking van een inboedelverzekering vallen.

Gemiddeld heeft iedere Nederlander acht verzekeringen. Ruim 30% heeft zelfs tien of meer verzekeringen. Doordat de verzekeringen op verschillende momenten worden afgesloten blijkt het overzicht wel eens zoek te raken. In de praktijk komt het hierdoor vaak voor dat verzekeringen elkaar overlappen of risico`s ongemerkt niet zijn afgedekt zoals gedacht.

Als verzekeringsadviseur bekijk ik samen met onze (kandidaat)relaties of de lopende verzekeringen voldoende aansluiten. Afhankelijk van de situatie passen we de dekking aan of werk ik samen met mijn collega`s een beter passend voorstel uit.

Omdat elk bedrijf en huishouden van elkaar verschilt, is een passende oplossing ook in alle gevallen weer anders. In combinatie met het persoonlijke contact met onze klanten maakt dit mijn werk afwisselend en is dit één van de redenen waarom ik met plezier naar mijn werk ga.
Op uw verzoek bekijk ik natuurlijk ook graag uw lopende verzekeringen met u. Wellicht kunnen we er samen ook nog voor zorgen dat u minder dan 4,2% van uw inkomen aan verzekeringen hoeft te besteden.

Met vriendelijke groet,
Niek Wijnands

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat