Oh nee! Een aanrijding met een buitenlands kenteken. Wat nu?

In de dagelijkse praktijk zien wij een toename van het aantal aanrijdingen waarbij een voertuig met een buitenlands kenteken betrokken is. Doordat het goed gaat met de economie zien we met name steeds meer buitenlandse vrachtwagens op de Nederlandse wegen.

U moet er natuurlijk niet aan denken, maar het kan gebeuren dat u bij zo’n aanrijding betrokken raakt waarbij de buitenlandse bestuurder aansprakelijk is. Hoe zorgt u er dan voor dat u uw schade vergoed krijgt?

Wat moet er geregeld worden na een aanrijding met een buitenlandse auto?
Vul samen het Europees schadeformulier in. Wissel contactgegevens uit met de andere partij en ook de telefoonnummers van eventuele getuigen. Maak ook foto’s van de schade en de omstandigheden. Leg de situatie zo goed mogelijk vast.

Is uw auto allrisk verzekerd?
Dan regelt uw verzekeraar de rest.

Is uw auto niet allrisk verzekerd?
Dan zult u het verhalen van de schade zelf moeten regelen.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft met dekking ‘verkeer’, kunt u een beroep doen op die dekking. De verzekeraar verhaalt de schade dan voor u op de tegenpartij.

Heeft u geen rechtsbijstanddekking? Dan zult u in de basis de schade zelf moeten verhalen.  In Nederland kunt u hiervoor terecht bij het Nederlands Bureau der Motorrijtuigenverzekeraars. Zij weten wie de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar is. U kunt de schade vervolgens met de vertegenwoordiger afhandelen.

Alleen als de buitenlandse auto uit een land komt dat niet op de groene kaart staat moet u zelf rechtstreeks de buitenlandse verzekeraar benaderen.

Tot slot.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er dus voor dat u altijd een Europees schadeformulier in de auto heeft liggen.

Bent u klant bij Uiterwijk Winkel? Dan wil ik u oproepen sowieso even met ons af te stemmen.  Wij helpen u graag zo snel mogelijk weer op weg!

Met vriendelijke groet,

Maurice de Lange
Schadebehandelaar bij Uiterwijk Winkel Verzekeringen

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat