Slip of grip? Het kan beide in december!

Voor je het weet is het alweer december. De kerstboom kan worden opgezet en ineens staat die winter voor de deur. Naast ijspret en een witte wereld is het winterweer ook vaak een van de oorzaken van een ongeluk of aanrijding.

Wist u bijvoorbeeld dat er op dagen dat de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft er landelijk zo’n 500 extra ongelukken gebeuren?

Ook sneeuwval zorgt voor extra schade. Wanneer er gedurende de dag 3 tot 5 centimeter sneeuw valt zorgt dit voor 10 tot 20 procent extra schadegevallen. Bij meer dan 5 centimeter sneeuw per dag kunnen dat zelfs 50 procent extra schadegevallen zijn. Ons advies is dan ook om, met name op de weg, voorzichtig te zijn bij vorst en sneeuw. Zorg dat je winterklaar bent en het weer goed in de gaten houdt.

Het eind van het jaar is voor de meeste mensen ook een periode om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het jaar dat gaat komen. Voor verzekeraars en tussenpersonen is dit niet anders. In de drukke laatste maanden van het jaar worden bestaande afspraken en contracten geëvalueerd en nieuwe voor het komende jaar gemaakt.

Vanuit verzekeraars merken we dat de focus hierbij steeds meer ligt op rendement, efficiëntie en het alleen nog maar aanbieden van standaardproducten. Cadeautjes worden er door verzekeraars dus niet (meer) gegeven. Door de hardere opstelling sneeuwt het menselijke aspect dan ook steeds vaker onder. Als tussenpersoon zien wij het als onze taak om het menselijke aspect onder de aandacht te houden. Verzekeren draait nu eenmaal niet alleen om cijfers, maar om mensen als U en ons! Al met al hebben we een drukke maand voor de boeg waarbij we ons uiterste best doen om, voor onze relaties, de beste afspraken te maken voor het nieuwe jaar. Waarbij we ook met de winterse omstandigheden rekening houden.

Voordat het nieuwe jaar begint staat eerst de feestmaand nog voor de deur. Wij wensen u een fijne sfeervolle en veilige decembermaand!

Met vriendelijke groet,
Erik van der Laan

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat