Stijgt uw zorgpremie meer dan de verwachte 3 euro per maand?

Op Prinsjesdag heeft het kabinet aangekondigd dat de maandpremie naar verwachting met ongeveer 3 euro per maand zal toenemen. Binnenkort weten we het, want voor 12 november 2019 moeten de zorgverzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekendgemaakt hebben. In deze blog gaat het over wat er in 2020 nog meer verandert in de zorgverzekering.

De overheid heeft bepaald dat de maximale korting van de collectieve zorgverzekeringen wordt gehalveerd. Het gaat om een wijziging van 10 naar 5 procent op de basisverzekering. Deze verlaging is in de op Prinsjesdag aangekondigde premiestijging nog niet meegenomen. Er is dus een grote kans dat de verlaging behoorlijke premiegevolgen heeft voor u, want circa twee derde van de Nederlanders heeft een zorgverzekering met collectiviteitskorting.

De hogere premie en de lagere korting betekent dat de zorgverzekering in 2020 weer duurder wordt. Voor de lagere inkomens wordt dit gecompenseerd doordat de maximale zorgtoeslag stijgt. Voor de middeninkomens die net niet in aanmerking komen voor de zorgtoeslag betekent het helaas dat ze de financiële klap zelf moeten opvangen. Het eigen risico blijft in 2020 gelukkig wel gelijk.

Ook positieve ontwikkelingen

Er zijn ook positieve ontwikkelingen. De dekking van de basisverzekering wordt uitgebreid met een aantal geneesmiddelen en behandelingen die voorheen niet vergoed werden. Tevens wordt begeleiding bij het stoppen met roken goedkoper, want de stoppen-met-rokenprogramma’s komen niet langer ten laste van het eigen risico.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat voor u de mogelijkheden zijn? Wij helpen onze zakelijke relaties graag met het opzetten van een collectieve ziektekostenregeling voor hun personeel. Voor onze particuliere relaties kunnen wij na inventarisatie van de persoonlijke zorgwensen een passende zorgverzekering adviseren. Zeker als het gaat om zorg is een goed aansluitende dekking belangrijker dan de premie. Neem gerust contact op met één van onze adviseurs!

Met vriendelijke groet,

Eliane en Martine

Uiterwijk Winkel Verzekeringen

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat