Verzekeren, kan dat niet goedkoper?

Ondanks dat u hopelijk het afgelopen jaar geen schade heeft gehad, zult u vermoedelijk komend jaar geconfronteerd worden met hogere verzekeringspremies. Verzekeraars ontkomen er helaas niet aan om de laatste jaren de premies te laten stijgen. U bent nu vast benieuwd wat de redenen zijn van deze doorgevoerde verhogingen én waar u wellicht op uw verzekeringspremies kunt besparen?

Oorzaken

Eén van deze belangrijkste redenen zijn de steeds heftiger storm- en waterschades door klimaatsverandering. Zo kregen wij naar aanleiding van de storm die plaats vond op donderdag 18 januari bijna 200 schademeldingen in 2 dagen tijd. ‘s Avonds zijn onze collega’s van de schadeafdeling daarom extra bereikbaar geweest om de schademeldingen aan te nemen, zodat wij kunnen zorgen voor een snelle en vakkundige afhandeling. Het Verbond van Verzekeraars heeft de totale schade die deze storm heeft veroorzaakt geschat op ruim 90 miljoen euro.

Ook de technologische voortgang zorgt voor een toenemend aantal claims. Tablets en smartphones worden steeds vaker geclaimd op de aansprakelijkheids- of inboedelverzekering. Voorheen waren smartphones altijd standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering. Gezien de hoge schadelast passen steeds meer verzekeraars deze dekking aan en sluiten sommigen zelfs deze apparaten van de dekking uit. Vervolgens wordt dan een optionele dekking (tegen een meerpremie) geboden om uw tablet of smartphone ook tegen val- en waterschade verzekerd te laten zijn.

Daarnaast neemt het aantal verkeersongevallen en de schadelast in Nederland toe. De premie voor uw autoverzekering stijgt omdat op basis van wetgeving bij letselschade steeds meer mensen steeds hogere bedragen kunnen claimen. Ook de voortschrijdende techniek in met name nieuwe auto’s zorgt voor een hogere schadelast. In 8 van de 10 bumpers zit tegenwoordig al electronica.

Verder is de hoogte van de assurantiebelasting nog altijd bepalend voor de hoogte van uw premie. Deze is per 1 januari 2013 verhoogd van 9,7 procent naar 21 procent. Een gemiddeld gezin betaalt hierdoor per jaar ongeveer 200 euro aan assurantiebelasting, welke rechtstreeks naar de overheid wordt doorgesluisd en waarvan dus geen schades betaald kunnen worden.

Meerwaarde

Zoals u leest is de verzekeringsbranche soms ook stormachtig.  Als onafhankelijk tussenpersoon kunnen wij deze ontwikkelingen goed voor u beoordelen en vertalen in verzekeringsoplossingen. Wij begrijpen dat u wilt besparen op uw verzekeringen en kijken daarom bij een premieverhoging ook naar beter passende oplossingen bij een andere maatschappij. Kortom, wij houden uw verzekeringspakket up-to-date, zodat u weet: Ik zit goed bij Uiterwijk Winkel!

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat