Wat is nu voor u de beste keuze?

appels-en-peren
V.l.n.r Niek Wijnands, Eliane Gieske en Thijs Jagt.
De dure mediacampagnes van zorgverzekeraars zijn weer losgebarsten. Het ene product is nog beter dan de andere maar waar ligt de waarheid? Het maken van een juiste keuze kan erg lastig zijn.

De jaarlijkse veranderingen in de zorgverzekeringen zorgen in Nederland dan ook vaak voor keuzestress. Van uw zorgverzekeraar heeft u inmiddels een voorstel ontvangen om de verzekering onder gewijzigde condities voort te zetten. Tot 1 januari heeft u de mogelijkheid de verzekering aan te passen of over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Omdat de verschillen in dekking en premie steeds groter worden is het verstandig om te kijken of uw huidige zorgverzekering nog goed aansluit. Het is daarbij wel belangrijk om geen appels met peren te vergelijken. Een zorgverzekering met een lage premie is natuurlijk mooi, de vraag is echter of deze verzekering ook de kwaliteit biedt die u verwacht?
Hieronder hebben we 2 tips voor het maken van een goede vergelijking voor u uitgewerkt. Hopelijk kunnen we op deze manier wat keuzestress bij u wegnemen:

1. Kies een basisverzekering die bij u past.

Een zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen. De basisverzekering wordt in verschillende varianten aangeboden. De naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis. Bij een naturapolis is het de bedoeling zorg af te nemen van zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Een restitutiepolis geeft u de vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen. Een combinatiepolis is een combinatie van deze varianten.
Contracten tussen verzekeraars en zorgverleners worden voor beide partijen steeds belangrijker. In de regio Hoogeveen blijkt dit onder andere uit de terugkerende problemen in de onderhandelingen tussen (Zilveren Kruis) Achmea en de Treant Groep waar ziekenhuis Bethesda onderdeel van is.

2. Is een aanvullende verzekering nodig?

De vergoedingen voor o.a. fysiotherapie, alternatieve zorg, orthodontie en de tandarts (voor verzekerden boven de 18) zitten in aanvullende pakketten. Wanneer u weinig of geen gebruik van maakt van deze vergoedingen kan het verstandig zijn te kiezen voor géén of een beperkte aanvulling. De kosten voor een incidentele behandeling kunnen best lager zijn dan de premie voor de aanvullende verzekering. Goed voorbeeld is de aanvullende tandartsverzekering. De premie voor deze aanvullende verzekering is redelijk hoog terwijl de dekking beperkt is.

Hopelijk helpen deze tips u bij het maken van een goede keuze. Uw adviseur of zorgverzekeraar kan u natuurlijk verder helpen wanneer u aanvullende vragen of opmerkingen heeft.
Onze relaties (of kandidaat relaties) helpen we vanzelfsprekend graag met het vinden van de voor hun best passende zorgverzekering. Een juiste verzekeringskeuze is onze zorg!

Met vriendelijke groet,

Eliane Gieske, Niek Wijnands en Thijs Jagt
Zorgadviseurs Uiterwijk Winkel Verzekeringen

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat