De oogst: van slagbomen tot bieten

Mijn naam is Piet Vos. Deze keer aan mij de eer om namens Uiterwijk Winkel Verzekeringen in deze column/blog iets te vertellen over mijn werkzaamheden binnen ons bedrijf. Sinds 18 jaar ben ik binnen ons bedrijf werkzaam als relatiebeheerder in de buitendienst. De afgelopen jaren bedien ik specifiek onze agrarische relaties. Met een achtergrond als boerenzoon is dit voor mij een perfecte combinatie.

piet

Waar gehakt wordt, vallen spaanders

Als relatiebeheerder ben ik veel de http://cialis-discount-coupon.com/ boer op. Onderweg en op de boerenerven gebeurt er nog wel eens wat. In deze periode zijn veel akkerbouwers druk met het binnenhalen van hun oogst en, zoals het spreekwoord zegt: ‘Waar gehakt wordt, vallen spaanders!’. Een aantal jaar geleden leek dit letterlijk het geval. Eén van onze relaties werd namelijk door de provincie aansprakelijk gesteld voor het aan flarden rijden van een slagboom.
Na het oogsten van een perceel reed onze klant met zijn tractor en rooimachine over een brug met slagboom. Verderop maande een dienstauto van de Provincie hem tot stoppen en verweet hem, op basis van een verklaring van de brugwachter, door een gesloten slagboom te zijn gereden. Ondanks het feit dat onze relatie stellig ontkende volgde een claim van duizenden euro`s. Namens relatie hebben wij verweer gevoerd tegen deze claim. Onze aanvullende vragen bleken voor de brugwachter lastig te beantwoorden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken hebben we nooit een met bewijs ondersteunde verklaring ontvangen. De vork heeft waarschijnlijk toch anders in de steel gezeten. Na het uitblijven van enige reactie is het dossier dan uiteindelijk ook gesloten zonder dat het voor onze relatie consequenties had.

Jaarlijks gesprek

Ook wanneer één van onze relaties een schade heeft kunnen we dit bijna altijd voor alle partijen op een bevredigende manier afwikkelen. Belangrijk onderdeel van onze werkwijze is namelijk een jaarlijks gesprek met onze bestaande relaties. Tijdens dit onderhoud bespreken we welke wijzigingen er op het bedrijf van onze relatie heeft plaatsgevonden. Waar nodig passen we de dekkingen binnen hun AgriTotaalPlan hier op aan. Het pakket blijft zo ten alle tijde up-to-date en voor onze relatie is het duidelijk waar hij aan toe is. In combinatie met een uitgebreide dekking, waarbij wij bijvoorbeeld het risico op onderverzekering wegnemen mogen wij steeds meer agrarische ondernemers als klant verwelkomen!
Genoeg werk dus om mijn agenda te vullen.

Mijn eigen bieten heb ik tussendoor al wel kunnen oogsten.
Hopelijk is de oogst voor de akkerbouwers net zo succesvol!

Met vriendelijke groet,
Piet Vos

bieten

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat