Een dag ziek? Dat is dan € 250, – alstublieft!

Beste lezer. In deze 2de bijdrage mag ik, Marco Smit, wat vertellen over mijn werkzaamheden binnen
Uiterwijk Winkel Verzekeringen.

Ik stel me kort even voor:

Net als ons bedrijf ben ik een echte Hoogevener. In 2005 ben ik in dienst getreden en sinds enkele jaren actief als gespecialiseerd adviseur op het gebied van zorg, verzuim en inkomen.

In deze rol helpen mijn collega`s en ik werkgevers met het in kaart brengen van de risico`s op dit gebied, dragen we oplossingen aan en dringen wij cialis 20 mg coupon (waar mogelijk) de kosten rondom het verzuim van werknemers terug. Werk dat me energie geeft omdat ik als specialist op het gebied van verzuim en inkomen voor ondernemers echt een verschil kan maken.

Een zieke werknemer kost een werkgever namelijk gemiddeld zo`n € 250, – per dag.

Naast het doorbetalen van het loon, moet een ondernemer bijvoorbeeld op zoek naar een vervanger (of genoegen nemen met het productieverlies) en de werknemer zo goed mogelijk ondersteunen tijdens het re-integratietraject.

Goed zorgen voor arbeidsongeschikte medewerkers en een goede re-integratie is natuurlijk erg belangrijk. Voor een werkgever is het daarnaast dus ook een flinke kostenpost.

Mede gelet op bovenstaande besteden wij in ons advies veel aandacht aan het voorkomen van uitval door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Deze extra aandacht voor gezondheid en vitaliteit van werknemers kan een ondernemer veel opleveren. Zo is een medewerker die in zijn vrije tijd beweegt en let op zijn voeding duidelijk minder vaak ziek. Daarnaast is een gezonde en fitte(re) werknemer positiever, productiever en kan hij of zij beter omgaan met stress. Voor zowel ondernemer als werknemer dus een positieve verbetering. Voor mij persoonlijk hebben deze inzichten er aan bijgedragen dat ik nog beter ben gaan letten op mijn eigen vitaliteit en gezondheid. Zo ben ik bewust bezig met inspanning, ontspanning en voeding, het geen mij energie geeft en sterker maakt. Vanuit mijn overtuiging probeer ik ook anderen op dit vlak te motiveren.
Vitaliteitsmanagement stelt elke organisatie in staat om gezondheidswinst te boeken en zo de kosten rondom verzuim terug te dringen. Wij praten ondernemers graag bij over de mogelijkheden.

Onze volgende column/blog zal verder worden verzorgd worden door mijn collega Thijs Jagt gespecialiseerd in het adviseren van particuliere en klein zakelijke relaties.

Met vriendelijke groet,

Marco Smit

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Contact opnemen
Maak een afspraak!
Bel met ons voor een advies op maat